RISICO ANALYSE BLIKSEMBEVEILIGING

Wanneer een gebouw moet beschermd worden tegen blikseminslag en de gevolgen ervan, kan er op 2 manieren gewerkt worden:

  1. Er kan theoretisch vanuit de norm gekeken en ontworpen worden, aan de hand van het type en de functie van het gebouw.
  2. Anderzijds kan er ook gewerkt worden uitgaande van een risico analyse.

Een risico analyse is veel exacter en nauwkeuriger dan een algemene norm die voor elk gebouw geldt. Het gebouw wordt virtueel ingetekend en de geografie, eigenschappen en vormen gesimuleerd. Op deze manier wordt aan de hand van gespecialiseerde software een ideaal ontwerp getekend, op maat van dat specifieke gebouw.

Voor zowel grotere als kleine gebouwen hebben de medewerkers van Maro Technics al de kennis en ervaring in huis om de correcte risico analyses uit te voeren, gekoppeld aan een ontwerp.

ADVIES EN ONDERSTEUNING BLIKSEMBEVEILIGING

Voor heel wat partijen is aarding een complexe materie. Denk hierbij aan studiebureaus, architecten, beheerders van technische installaties, bouwheren en aannemers. Zij kunnen technisch advies en ondersteuning gebruiken. Ook hier is Maro Technics de ideale partner! Met onze ervaring en expertise helpen we jou op weg!

Zit je met vragen of twijfel je over een bepaalde installatie, neem zeker contact op met onze experts en laat je degelijk bijstaan met het juiste advies.

RISICO-INVENTARISATIE BLIKSEMBEVEILIGING

Om de veiligheid van je gebouw en de gebruikers ervan te garanderen is het verplicht een risico-inventarisatie uit te voeren. Deze analyse bestaat uit een inspectie gevolgd door een actieplan. Met deze methode worden alle risico’s, zowel voor je infrastructuur als voor je personeel, in kaart gebracht en behandeld.

In een risico-inventarisatie bepalen we het risico op een blikseminslag en al de gevolgen die dat met zicht meedraagt. Aan de hand van deze inventarisatie worden concrete stappen vastgelegd het risico en de mogelijke schade minimaliseren. Het is mogelijk dat met deze risico’s rekening is gehouden tijdens de installatie of het bouwen van de infrastructuur. Toch is het belangrijk om op te merken dat het toevoegen van nieuwe apparatuur of verbouwingswerken van grote impact zijn op deze risico’s. Daarom is het aangeraden om een risico-inventarisatie te laten opmaken van de huidige situatie.

Wij helpen de risico’s vast te leggen en te bepalen of de huidige bliksembeveiliging voldoet aan de Europese normen en andere eisen opgelegd door verzekeringen of interne bedrijfsnormen. Maro Technics doet het nodig onderzoek en biedt een oplossing op maat dat onnodige risico’s uitsluit en helpt kosten in de toekomst te besparen.

BEHEER EN ONDERHOUD BLIKSEMBEVEILIGING

Het spreekt voor zich dat een correct onderhoud van gebouwen en installaties geld bespaart op de lange termijn. De meeste bedrijven geven daarom beter elk jaar een klein budget uit aan preventief onderhoud dan onverwacht grote sommen voor installaties die vroegtijdig de geest hebben gegeven.

Het onderhoud en beheer van een bliksem installatie is niet drastisch. Het is meestal een eenvoudige inspectie en kan snel geverifieerd en gecontroleerd worden. Wanneer we dit jaarlijks doen kunnen we kleine zaken die defect geraakt zijn snel herstellen. Dat spaart heel wat tijd en kosten uit op de lange termijn.

Meer over inspecties, onderhoud en beheer van bliksem, aarding en overspanningsinstallaties bij Inspectie en Onderhoud.

Begin met chatten!
Hulp nodig?
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?👋