INSPECTIE & ONDERHOUD

Het spreek voor zich dat het onderhoud van gebouwen en installaties erg belangrijk is. De meeste bedrijven geven daarom jaarlijks grote bedragen uit aan contracten met installatiebedrijven die het onderhoud organiseren. Het is aangeraden om het beheer en onderhoud van jouw installatie toe te vertrouwen aan een specialist binnen dit vakgebied.

Voor algemene werken op hoogte kan je Maro Technics makkelijk aanspreken. Er is geen toren te hoog of project te groot. Van het Atomium tot het Sportpaleis, van de Kathedraal van Laken tot de Boerentoren in Antwerpen, wij hebben de job tot een goed einde gebracht!

DE VOORDELEN VAN INSPECTIE & ONDERHOUD

 • Verhoogt de veiligheid van de medewerkers, bedrijfspaden en machinepark
 • Continuïteit van de bedrijfsvoering is gewaarborgd
 • Objectief en Onafhankelijk
 • Duidelijke rapporten
 • Sterke positie ten opzichte van onder meer verzekeraars
 • Erkend aannemer VCA**

INSPECTIE BLIKSEMBEVEILIGING

Er bestaan heel wat verschillende oplossingen en mogelijkheden om je infrastructuur te beschermen tegen bliksem. Uiteraard reken je erop dat deze installatie goed werkt wanneer het noodlot toeslaat. Daarom is het van groot belang deze geregeld te laten inspecteren.

Er zijn diverse factoren die een rol kunnen spelen in de betrouwbaarheid van een bliksembeveiliging:

 • Toevoegingen of aanpassingen aan de huidige
 • Een hevige storm of corrosie
 • Diefstal en vandalisme

Een frequente inspectie is van belang voor de betrouwbaarheid van je installatie. De frequentie van deze inspectie hangt af van het type gebouw dat beschermd wordt. Voor een privé woning volstaat een inspectie om de 5 jaar. Bij industriële gebouwen raden we aan om jaarlijks een inspectie te laten uitvoeren. Dit omdat er heel wat meer activiteit aanwezig is dat de beveiliging kan beïnvloeden.

Een inspectie via Maro Technics verloopt aan de hand van een uitgebreide checklist en volgens de geldende norm (tenzij specifiek gevraagd wordt om daarvan af te wijken). Een specialist voert de controle uit en stelt eventuele slijtage en defecten aan jouw installatie vast. Na afloop ontvang je een rapport waarin de status van de installatie te zien is in goede en te verbeteren punten.

Een inspectie omvat dus:
– Visueel inspecteren van de zichtbare leidingen
– Controleren van bevestigingssteunen en verbindingen
– Controleren van overspanningsafleiders
– Controleren van de potentiaalvereffening
– Meten van de aardingsweerstand van de aardelektroden
– Meten van de totale vervangingsweerstand van de aardingsinstallatie
– Rapport / Verslag van de inspectie

ONDERHOUD BLIKSEMBEVEILIGING

Een goede bliksembeveiliging kan wel tegen een stootje, maar door slijtage of beschadiging kan de werking van de installatie aangetast worden. Komen we tijdens de inspectie bepaalde kleine gebreken tegen dan nemen we direct contact op om deze direct te herstellen. Als gebreken niet ter plekke kunnen worden hersteld, ontvang je van ons een vrijblijvende offerte voor de herstellingswerken. Ook dan zorgen we voor een zo snel mogelijk herstel: uw veiligheid staat bij ons op de eerste plaats.

Een veel gemaakte maar foutieve veronderstelling is dat een blikseminstallatie de kwaliteit van een bliksemafleiderinstallatie in gevaar brengt. Het zijn echter andere, meer voorkomende invloeden die afbreuk doen aan de kwaliteit van de beveiliging:

 • Veranderingen aan het gebouw of onderhoudswerken
 • Losgeraakte verbindingen door trillingen of natuurgeweld
 • Verslechtering van de weerstand van de aardelektrode door verandering in het grondwaterpeil
 • Vandalisme

Daarom is het van groot belang dat je bliksemafleiderinstallatie op regelmatige basis gecontroleerd wordt.

Begin met chatten!
Hulp nodig?
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?👋